About Me

Mitt foto
2 barnmamma som älskar att måla o pyssla o mycket annat.

Mina barn

Mina barn

Välkommen till min blogg!

Mest om barn men även annat.







måndag 8 februari 2010

Hund stängdes in i rum utan värme Våxtorp

Polisen hittade hunden instängd i ett utkylt rum som stank av avföring och urin. Ägaren får nu djurförbud.

RelateratDet var två dagar före julafton som polisen besökte bostaden i trakten av Våxtorp. Huset var inte uppvärmt och det var sju minusgrader ute.

Djurägaren hade skadat sig och fördes till sjukhus för vård. I huset rådde misär. Enligt polisrapporten fanns det varken utrymme för att äta eller sova i bostaden på grund av allt skräp.

I ett stängt rum hittade poliserna en hund, en fyrårig blandrastik. Hunden skällde kraftigt och var enligt polisen mycket stressad. Lampan i rummet gick inte att tända. Inredningen var söndertuggad. Det luktade starkt av urin och avföring.

Hunden omhändertogs omedelbart och ska nu säljas av polisen.

Enligt länsstyrelsen ska hundägaren ha hållit tiken instängd för att den bitit henne. Att den inte var rumsren tyder enligt myndigheten på att vanvården pågått under en längre tid. Själv vill hon ha tillbaka hunden, men i stället har länsstyrelsen beslutat att förbjuda kvinnan att äga eller ha hand om djur.

Kvinnan anses ha brutit mot djurskyddslagen som kräver att djur behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande. Efter omhändertagandet uppges hunden ha blivit lugnare, mer självsäker och upplevs nu som social.

Temperaturen inomhus i hund- och kattstallar bör vara 10–21 grader, enligt Statens jordbruksverk.

Hur fan kan man göra såhär!? Idiot!!!!!

0 kommentarer: